haluttomuus parisuhteessa
|

10 parasta vinkkiä lisätä halua ja intohimoa pitkässä parisuhteessa

Pitkä parisuhde on täynnä haasteita, ja yksi niistä on halun ja intohimon ylläpitäminen. Alussa kaikki tuntui niin helppolta ja luontevalta, mutta vuosien varrella voi tuntua siltä, että kipinä on kadonnut. Syitä kipinän katoamiseen on useita. Vaikka seksi ei olekaan kaikki kaikessa parisuhteessa, se on silti todella tärkeä osa parisuhteen kokonaisuutta. Onneksi on kuitenkin monia keinoja, joilla voit lisätä halua ja intohimoa pitkässä parisuhteessa.

10 parasta vinkkiä haluttomuuden karkoittamiseksi

 1. Kommunikoi
  Avoin kommunikaatio on avain onnelliseen parisuhteeseen. Joskus haluttomuus voi johtua siitä, että kumppani ei tunne oloaan turvalliseksi puhuessaan intiimeistä asioista. Ole avoin ja puhu kumppanisi kanssa, kerro hänelle, mitä haluat ja tarvitset.
 2. Kokeile uusia asioita
  Uusien asioiden kokeileminen voi auttaa lisäämään intohimoa. Kokeilkaa uusia asentoja, leluja tai roolileikkejä. Nakkipiilo on yksi parhaista paikoista hankkia leluja, asusteita ja muita seksivälineitä. Heillä on laaja valikoima erilaisia tuotteita, jotka voivat auttaa sinua ja kumppaniasi löytämään uusia tapoja nauttia seksistä.
 3. Huolehdi itsestäsi
  Joskus haluttomuus voi johtua siitä, että et tunne oloasi itsevarmaksi. Huolehdi itsestäsi ja yritä löytää tapoja, jotka tekevät sinusta tyytyväisemmän omaan kehoosi. Kaikki lähtee ensin sinusta ja siitä, miten ajattelet itsestäsi. Ei siitä, miten ryppyinen tai painava tai laiha tai mitä tahansa muuta ajattelet olevasi.
 4. Viettäkää aikaa yhdessä
  Vietä aikaa kumppanisi kanssa. Tehkää jotain yhdessä, mikä tekee teille molemmille hyvää. Ehkä haluatte mennä romanttiselle illalliselle, katsella elokuvaa yhdessä tai mennä lomalle. Kun vietätte aikaa yhdessä, saatte mahdollisuuden unohtaa arjen haasteet ja keskittyä toisiinne.
 5. Ole spontaani
  Yllättäkää toisenne ja olkaa spontaaneja. Pyydä kumppaniasi tanssimaan, laita romanttinen musiikki soimaan ja tee yllätysillallinen. Spontaanius voi auttaa lisäämään intohimoa ja saada kumppanisi tuntemaan itsensä erityiseksi.
 6. Keskity kosketukseen
  Kosketus on tärkeä osa intiimiä kanssakäymistä. Keskity kosketukseen ja huomioi kumppanisi keho. Käytä aikaa hyväilyyn ja suutelemiseen. Älä kiirehdi seksuaalisen kanssakäymisen kanssa, vaan anna aikaa esileikille.
 7. Tutkikaa fantasioita yhdessä
  Kerro kumppanillesi fantasioistasi ja pyydä häntä tekemään samoin. Fantasioiden jakaminen voi auttaa lisäämään intiimiä yhteyttä ja saada kumppanisi tuntemaan itsensä tärkeäksi. Voitte myös yhdessä tutkia uusia fantasioita ja kokeilla niitä käytännössä. Vaikka sinulla voi pelottaa jakaa fantasiasi kumppanisi kanssa, niin voi olla, että saatat yllättyä positiivisesti.
 8. Tee aikaa seksille
  Kiireinen arki voi viedä aikaa intiimiltä kanssakäymiseltä. Tee aikaa seksille ja pidä se tärkeänä osana parisuhdettasi. Varatkaa aikaa yhdessä, kun voitte keskittyä toisiinne ja nauttia intiimistä yhteydestä.
 9. Muista romanttiset eleet
  Romanttiset eleet voivat auttaa lisäämään intohimoa. Yllätä kumppanisi kukilla, kirjoita hänelle romanttinen kirje tai järjestä hänelle yllätysillallinen. Pienet eleet voivat auttaa kumppaniasi tuntemaan itsensä erityiseksi ja tärkeäksi.
 10. Muista, että halu voi muuttua
  On tärkeää muistaa, että halu voi muuttua vuosien varrella. Ei ole mitään väärää siinä, että haluttomuus voi joskus olla osa parisuhdetta. Muista, että kumppanisi on tärkeä ja että haluttomuus voi olla ohimenevää. Ole kärsivällinen ja yritä löytää yhdessä uusia tapoja nauttia intiimistä kanssakäymisestä. Koska intiimi kanssakäyminen on tärkeä osa onnellista parisuhdetta, ettehän totu haluttomuuteen, vaan löytäkää jokin reitti ulos sieltä. Haluttomuus voi johtua mm. stressistä, vaihdevuosista, hormonitoiminnan häiriöistä tai siitä, että parisuhteesta on kadonnut yhteinen lanka.

Haluttomuus voi vaivata niin miehiä kuin naisia eri elämän vaiheissa

Haluttomuus on asia, mikä voi vaivata ketä tahansa elämän eri vaiheissa. Tarttukaa siis nopeasti asiaan, että siitä ei kehity eroon tai syrjähyppyihin johtavaa isoa mörköä.

Nakkipiilo on yksi ihanan pirteä makuuhuoneen elämää innostava paikka hankkia tuotteita, jotka voivat auttaa sinua ja kumppaniasi löytämään uusia tapoja nauttia seksistä. Mutta muista, että halu voi muuttua vuosien varrella, ja se on ihan normaalia elämää. Ei kannata kuitenkaan heittää silkkihanskoja tiskiin – ole kärsivällinen ja yritä löytää yhdessä uusia tapoja nauttia intiimistä kanssakäymisestä. Tärkeintä on säilyttää avoin kommunikaatio kumppanin kanssa ja ymmärtää, että haluun vaikuttavat monet eri tekijät. Ja hei, jos mikään muu ei auta, niin aina voi vielä tilata lisää virtaa Kaalimadosta!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, kuten terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja liikunta, voivat myös auttaa lisäämään halua ja intohimoa. Muista huolehtia itsestäsi ja omasta hyvinvoinnistasi, sillä se voi vaikuttaa positiivisesti myös parisuhteeseen.

Muistathan, että jokainen parisuhde on erilainen, ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Ole avoin uusille ideoille ja kokeiluille, ja löytäkää yhdessä tapa, joka toimii juuri teidän parisuhteessanne. Muista myös, että haluttomuus ei ole häpeä, ja avoimuus ja kommunikaatio voivat auttaa löytämään ratkaisun yhdessä kumppanisi kanssa.

Toivon, että nämä vinkit auttavat sinua ja kumppaniasi lisäämään halua ja intohimoa pitkässä parisuhteessa. Onnea ja iloa yhteiseen matkaanne, sekä ennenkaikkea kuumaa toimintaa sinne lakanoiden väliin!

Samankaltaiset artikkelit