kestävä parisuhde

Kestävän parisuhteen opas

Miksi toiset ihmiset pysyvät onnellisina parisuhteissa ja toiset eivät? Tässä on sinulle 20 vinkkiä siihen, miten saat lujitettua parisuhdetta rakkaasi kanssa.

1. Älä koskaan lopeta deittailua

Älä koskaan lopeta deittailua kumppanisi kanssa. IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN älä ota puolisoasi itsestään selvyytenä. Kun lupauduitte toisillenne, lupasitte olla toisillenne niin myötä-kuin vastamäessä.

Tämä on kaikista tärkein ja pyhin aarre, joka sinulle luotetaan. Hän valitsi sinut! Älä milloinkaan unohda sitä, äläkä koskaan muutu laiskaksi rakkautesi osoittamisessa.

2. Suojaa oma sydäntäsi

Ihan samoin tavoin, kun lupauduit antamaan sydämesi hänelle, on sinun suojattava myös omaa sydäntäsi väärinkäytöksiltä. Rakasta itseäsi täydesti, rakasta maailmaa avoimesti, mutta olkoon sydämessäsi paikka, jonne kenelläkään muulla ei ole asiaa kuin puolisollasi.

Pidä tuo tila aina puhtaana vastaanottaaksesi hänet ja kutsuaksesi hänet sisään, äläkä milloinkaan päästä ketään muuta sinne.

3. Rakastu uudelleen ja uudelleen

Sinä muutut jatkuvasti. Sinä et ole se sama ihminen, mikä olit vuosia sitten, etkä tule olemaan sama ihminen viiden vuoden päästä, mitä olet tänään. Muutoksia ja haasteita tulee vastaan, ja sinun täytyy valita uudelleen asioita joka päivä.

Hänen ei tarvitse pysyä luonasi, ja jos et pidä huolta puolisosi sydämestä, hän voi antaa sydämensä jollekin muulle tai sulkea sen lopullisesti sinulta, eikä sinulla ole ikinä pääsyä takaisin. Ole aina valmis taistelemaan ja kosiskelemaan hänen rakkauttaan ihan samalla tavoin, kuin suhteenne alkuaikoina.

4. Näe aina hyvää hänessä

Keskity vain siihen, mitä rakastat hänessä. Se kasvaa, mihin keskityt. Jos keskityt asioihin, jotka ärsyttävät, näet vain asioita, joista tulla vieläkin ärsyyntyneemmäksi. Kun keskityt rakastamiisi piirteisiin, rakkautesi flow on pysyvämpää.

Keskity sydämelläsi siihen, missä et voi nähdä mitään muuta kuin rakkautta, ja tiedät olevasi maailman onnekkain ihminen, kun rinnallasi on juuri tämä ihminen puolisonasi.

5. Ei ole sinun tehtäväsi korjata häntä

Sinun tehtäväsi on rakastaa häntä sellaisena kuin hän on, ilman odotuksia siitä, millainen hänen tulisi olla. Ja jos hän muuttuu, rakasta sitä, miksi hän tulee, oli se sitten jotain, mitä toivoit tai et toivonut.

6. Ota täysi vastuu…

… omista tunteistasi. Puolisosi tehtävä ei ole tehdä sinua onnelliseksi, eikä hän voi tehdä sinua surulliseksi. Sinä olet vastuussa omasta onnellisuudestasi, ja tuon ilon kautta tuot onnellisuutta suhteeseesi ja ja rakkaallesi.

7. Älä koskaan syytä puolisoasi, jos..

… turhaudut tai suutut hänelle, koska tällöin hän on vain aktivoinut jonkun tarpeen sisälläsi. Ne ovat sinun tunteesi ja sinun vastuusi. Kun tunnet suuttumusta, anna aikaa itsellesi palautua tähän hetkeen, katso uudelleen ärsyyntymistäsi ja ymmärrä MIKÄ sinun sisälläsi haluaa tulla hoidetuksi.


Sinä ihastuit tähän ihmiseen myös siksi, että hän oli paras ihminen aktivoimaan lapsuuden ajan haavojasi kivuliaimmalla tavalla, jotta sinä voisit parantaa itsesi, etkä enää reagoisi ärsyyntymisellä näihin ja lopulta ihmettelisit, miksi alunperin reagoit miten reagoit.

8. Anna hänen vain olla

Kun hän on surullinen tai vihainen, ei ole sinun tehtäväsi korjata hänen tunnetilaansa. Sinun tehtäväsi on olla hänelle olkapäänä ja muistuttaa, että kaikki on hyvin. Anna hänen ymmärtää, että hänet on kuultu ja hän on tärkeä sekä että sinä olet se tukipylväs, johon hän voi aina tukeutua. Älä ikinä juokse karkuun hänen raivoaan.

Seiso ollen tässä hetkessä vahvana ja anna hänen huomata, ettet ole menossa mihinkään. Älä niinkään kuuntele hänen sanojaan, vaan kuuntele sitä, mitä hän OIKEASTI tarvitsee tuona hetkenä.

9. Hassuttele

Älä ota itseäsi liian vakavasti. Naura ja naurata häntäkin. Nauru tekee kaikesta iisimpää.

10. Täytä hänen sielunsa joka päivä

Opi hänen rakkauden kielensä ja ne erityiset keinot, jotka saavat hänet tuntemaan olonsa arvostetuksi, tärkeäksi ja hellityksi. Pyydä häntä kirjoittamaan lista 10 asiasta, jotka saavat hänet tuntemaan olonsa rakastetuksi ja paina nuo asiat muistiisi tehden niistä ensisijaisia saadaksesi hänet tuntemaan itsensä joka päivä omaksi kuningattareksesi / kuninkaaksesi.

11. Ole läsnä

Älä anna hänelle vain aikaasi, vaan myös täysi keskittymisesi, huomiosi ja sielusi. Tee mitä tarvii, jotta pääsi on tyhjä päivän haasteista jotta kun olet hänen kanssaan, niin todella olet hänen kanssaan.

12. Pitäkää huolta seksielämästänne

Pitäkää huoli, että “seksienergia” virtaa parisuhteessanne. Kun ette tukahduta sitä vaatimuksilla ja arjen murheilla, pysyy parisuhteenne intohimo ja leikkisyys yllä vuosienkin päästä. Lue lisää intohimosta artikkelista Mitä on rakkaus? Mitä eroa on rakastamisella ja rakastumisella?

13. Älä ole idiootti

Äläkä toisaalta pelkää olla sellainen. Te molemmat teette virheitä. Älä suurentele virheitä ja opi niistä, joita teet. Sinun ei ole tarkoituskaan olla täydellinen, mutta koeta välttää hölmöilyjä.

14. Anna hänelle tilaa

Me kaikki tarvitsemme silloin tällöin tilaa myös itsellemme. Erityisesti, jos perheessä on pieniä lapsia, tarvitsemme jokainen välillä tauon hengähtää. Kun saamme tuota tilaa olla itsemme kanssa ja latautua ihan rauhassa, jaksamme taas niin paljon paremmin arjessa.

15. Ole läpinäkyvä

Ole valmis jakamaan kaikki ollaksesi luottamuksen arvoinen – erityisesti sellaisten asioiden kanssa, joita et välttämättä haluaisi jakaa. Täydesti rakastaminen vaatii rohkeutta, avata täydesti sydämensä ihmiselle, jonka reaktiosta et voi olla varma.

Yksi osa tuota rohkeutta on sallia hänen rakastaa sinua täydesti – niin sinun pimeää puoltasi kuin valoasi. Pudota siis kaikki naamiosi. Jos sinusta tuntuu, että sinun tarvii pitää naamiota hänen kanssaan, ja näyttäytyä täydellisenä jokaisena hetkenä, et voi koskaan kokea sitä täyttymystä, jota rakastava parisuhde voi antaa.

16. Älkää koskaan lakatko kasvamasta yhdessä

Pysähtyneessä lammessa kasvaa bakteerit, vapaasti virtaava vesi on on aina tuoretta ja hyvää. Kun lakkaat harjoittamasta liikutaa, lihaksesi näivettyvät, ihan samoin, kuin jos lakkaat tekemästä töitä parisuhteesi eteen, se näivettyy. Löytäkää yhteisiä tavoitteita, unelmia sekä visioita ja lähtekää työstämään yhdessä elämäänne niitä kohti.

17. Älä murehdi rahasta

Raha on peli, löydä keinot työskennellä yhdessä tiiminä voittaaksenne. Siitä ei ole koskaan apua, jos tiimikaverit riitelevät. Etsikää keinoja löytääksenne toistenne vahvuudet voittaaksenne haasteelliset tilanteet.

18. Anna anteeksi välittömästi

Ja keskity ennemmin tulevaisuuteen kuin menneisyyden taakkojen kantamiseen. Älä anna historiasi pitää sinua panttivankina. Jos pidät kiinni virheistä, joita sinä tai hän on tehnyt, on se kuin painava ankkuri, joka pitää teidät menneessä. Anteeksianto vapauttaa. Päästä siis irti ankkurista ja valitse aina rakkaus.

19. Valitse aina rakkaus

Valitse aina rakkaus. Loppujen lopulta se on ainoa neuvo, jonka tarvitset. Mikään ei uhkaa parisuhdetta, jos tämä toimii ohjenuoranasi kaikissa valitsemissasi päätöksissä. Rakkaus on aina kestävää.

Loppujen lopuksi parisuhde ei ole ruusuilla tanssimista. Se on työtä. Sitoumus kasvaa yhdessä ja halukkuutta sitoutua luomaan jatkuvasti jotain, mikä kestää ikuisuuden.

Onnellisuus on tämän työn lopputulos. Avioliitto on elämä, joka tuo omat ala- ja ylämäkensä. Kun syleilette kaikkia ajanjaksoja ja opitte kokemuksistanne rakastaen jokaista kokemustanne, tuo se voimaa ja perspektiiviä, jota tarvitaan kestävän liiton rakennusaineiksi, yksi tiili kerrallaan.

20. Arvosta häntä nyt, kun hän on vielä luonasi

Älä opi näitä alla olevia läksyjä kovimman kautta menettämällä hänet ensin ja ymmärtämällä hänen arvonsa vasta jälkikäteen. Opi rakastamaan itseäsi, jotta osaat rakastaa pyyteettömästi myös häntä. Arvosta itseäsi, jotta osaat arvostaa myös häntä ja osoita tuo arvostus ja rakkaus hänelle jokainen päivä.

Tämä teksti on todella vapaasti suomennettu ja käännetty parisuhteeseen sopivaksi, lisäten sinne tänne myös omia oivalluksiani. Alkuperäistä Living Healthy Easy blogia ei löydy enää, josta tämän nappasin jo useampi vuosi takaperin, siksi tässä ei ole linkkiä alkuperäiseen lähteeseen.

Samankaltaiset artikkelit