Uusperhe, uusi parisuhde, ystävät
| |

Kun ystävät ja suku eivät hyväksy uutta puolisoa uudessa parisuhteessa

Kun astut uuteen parisuhteeseen, saatat huomata, että mukana tulee myös joukko ihmisiä, joilla on vielä surua eronneen ex-puolisosi perään. Älä huoli! Tämä opas auttaa sinua navigoimaan näissä tilanteissa ja saavuttamaan onnellisen parisuhteen, vaikka olisitkin eksäsi varjojen keskellä. Pidä silti mielesi avoimena!

Vinkki 1: Aloita itsestäsi.

Kun kohtaat uuden puolisosi ystäviä ja sukulaisia, joiden sydämissä saattaa vielä lepattaa pieni liekki ex-puolisolle, keskity tuomaan esiin parhaita puoliasi. Ole charmikas, ystävällinen ja osoita, että olet arvokas osa nykyistä parisuhdettasi. Jos sinua kohdellaan kylmästi tai epäluuloisesti, muista pitää huumorintajusi terävänä. Voit vaikka huomauttaa piristävästi: ”Tiedätkö, olen kuullut, että hyllyjen asennuksesta tuli oikea intohimoni avioeron jälkeen. Joten jos tarvitsette apua kirjahyllyn rakentamisessa, olen täällä!” Tällainen kepeä kommentti voi auttaa rikkomaan jään ja saamaan ihmiset hymyilemään.

Vinkki 2: Ole empaattinen.

Vaikka sinun ei tarvitse kantaa vastuuta muiden surusta, on tärkeää olla empaattinen ja ymmärtäväinen. Älä ota sitä henkilökohtaisesti, jos jotkut tuntuvat hieman pidättyväisiltä tai jopa vihamielisiltä. Heidän tunteensa eivät välttämättä liity sinuun, vaan heidän omaan suruunsa eron takia. Voit sanoa: ”Tiedän, että eksälläni oli mahtava perhe ja ystävät, ja on täysin ymmärrettävää, että he kaipaavat häntä. Kyllä he ajan myötä hyväksyvät minut osaksi tätä uutta vaihetta puolisosi elämässä ja jos eivät, tulee uusia ystäviä, koska niin maailma toimii.”

Vinkki 3: Ota paineita pois.

Muista, että sinun ei tarvitse voittaa kaikkia puolellesi heti alusta alkaen, vaikka tiedän, se olisi ihanaa, koska hyväksytyksi tuleminen on meille kaikille supertärkeää. Tärkeintä on rakentaa luottamusta ja osoittaa, että olet täällä pysyvästi. Älä yritä kilpailla exän muistojen kanssa, vaan keskity rakentamaan omaa ainutlaatuista suhdettasi puolisosi kanssa. Voit heittää huumorin sävyttämän kommentin, joka samalla kunnioittaa ex-puolisoa: ”Kuulkaa, tiedän, että ex-puolisoni on jättänyt suuren jalanjäljen monien sydämiin, ja minä vain yritän täyttää ne saappaat niin hyvin kuin osaan. Onneksi minulla on tämä upea tukijoukko ympärilläni, joka auttaa minua pysymään tasapainossa!” Tällainen kepeä lähestymistapa osoittaa, että arvostat ex-puolison merkitystä menneisyydessä, mutta myös iloitset nykyisestä parisuhteestasi.

Kun uusi puoliso tulee perheeseen

Vinkki 4: Ota yhteys yhteisiin kiinnostuksen kohteisiin.

Eksän entisten tukijoukkojen kanssa toimiessa saatat huomata, että sinulla on jotain yhteistä joissakin asioissa. Käytä näitä yhteisiä kiinnostuksen kohteita yhdistävinä tekijöinä ja keskustelunaiheina. Olipa kyse sitten harrastuksesta, urheilusta tai jostain muusta, löydä yhteinen maaperä, joka auttaa teitä muodostamaan yhteyden. Voit jopa heittää läpän: ”En voi uskoa, että meillä on niin paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita! Ehkä eksäni ja minä olimme sittenkin täydellinen pari – vain eri aikaan!”

Vinkki 5: Muista olla oma itsesi.

Tärkein vinkki on olla aito ja pysyä uskollisena itsellesi. Älä yritä muuttua tai peittää omaa persoonaasi miellyttääksesi muita. Olet puolisosi kanssa, koska hän rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Ole rohkeasti oma itsesi ja anna muiden nähdä, miten onnellinen ja sopiva olette toisillenne. Voit lopuksi sanoa: ”Olen täällä puolisosi kanssa, koska meillä on jotain ainutlaatuista ja erityistä. En voi odottaa, että tekin näette sen!”

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä. Jokainen tilanne on ainutlaatuinen, ja kun kohtaat eksän entisiä tukijoukkoja, voit ottaa tilanteen haltuun humoristisesti ja avoimin mielin. Muistuta heitä hymyillen, että maailmassa on tarpeeksi tilaa meille kaikille upeille ihmisille – myös sinulle ja puolisollesi! Toivotan teille paljon onnea ja rakkautta uudessa parisuhteessanne, ja ehkäpä eksän entiset tukijoukot huomaavat pian, miten onnellisia ja täydellisiä te olette yhdessä. Muista pitää huumorintajusi terävänä matkallasi ja nauti elämän seikkailuista!

Samankaltaiset artikkelit