seksielämä, parisuhde

Miksi seksi ei kiinnosta? 10 syytä haluttomuuteen ja keinot seksielämän elvyttämiseen

Kun parisuhteessa eletään pidemmän aikaa, on täysin luonnollista, että seksi ei aina kiinnosta ja haluttomuus ottaa jalansijaan. Mutta älä huoli, sillä jokainen suhde voi saada uuden tuulahduksen intiimiin kanssakäymiseen!

Jos seksi ei kiinnosta, älkää epäröikö tarttua nopeasti tähän asiaan. Seksi ja läheisyys ovat normaaleja tarpeita parisuhteessa, joten häiriöt seksielämässä voivat johtaa isompiin ongelmiin. Mutta. Nyt tässä 10 syytä, miksi seksielämä saattaa hidastua ja miten voit herättää sen jälleen eloon.

1. Kaikkihan on jo koettu

Ensimmäiset kerrat yhdessä olivat täynnä jännitystä ja uutta tutustumista toisiinne. Mutta ajan myötä saattaa tuntua siltä, että olette kokeilleet kaikkea mahdollista. Ehdotankin, että keksitte yhdessä uusia tapoja nauttia toistenne seurasta. Kokeilkaa uusia asentoja, leluja tai vaikkapa erottisia rooliasuja! Taivas on rajana!

2. Stressi vie tunnelman


Elämässä on joskus aikoja, jolloin stressi ja kiire valtaavat mielen. Tämä saattaa vaikuttaa myös seksielämään. Pidä huolta itsestäsi ja kumppanistasi. Tehkää yhdessä rentoutumisharjoituksia tai vaikkapa romanttinen viikonloppuloma, jotta voitte antaa stressin kadota ja nauttia toistenne seurasta. Stressi on sinänsä hassu juttu, että seksi rentouttaa ja on siitä syystä yleensä hyvä stressinhoitokeino, vaikka stressaantuneelle se ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, vaan johtaa haluttomuuteen.

3. Arjen rutiinit vievät huomion


Työ, kotityöt, lapset – arki voi joskus viedä kaiken huomion. Muistakaa kuitenkin ottaa aikaa toisillenne. Voitte esimerkiksi järjestää romanttisen illallisen kahdestaan, mennä yhteisille treffeille tai vain viettää aikaa yhdessä ilman häiriötekijöitä.

4. Kommunikointi on hiipunut


Toimiva kommunikointi on avainasemassa intiimiyden ylläpitämisessä. Jutelkaa avoimesti toiveistanne, fantasioistanne ja tarpeistanne. Luottamuksen rakentaminen ja keskinäinen ymmärrys auttavat teitä luomaan uutta kipinää makuuhuoneeseen.

5. Liiat paineet suorittamisesta johtavat usein haluttomuuteen miehillä


Älä pakota itseäsi ja kumppaniasi suorittamaan. Nautinnon ei tarvitse tulla aina orgasmin kautta. Antakaa itsellenne lupa nauttia läheisyydestä ja intiimistä hetkestä. Rentoutukaa ja antakaa kehonne ohjata teitä luontevasti eteenpäin.

Haluttomuus parisuhteessa

6. Aika ei riitä


Tuntuuko joskus siltä, että päivän tunnit eivät riitä kaikkeen? Pidä kiinni pienistä hetkistä. Voitte hyödyntää vaikkapa pikaisia suukkoja, läheistä halailua tai eroottisia viestejä päivän mittaan. Tärkeintä on pitää yllä läheisyyttä ja jännitettä toisianne kohtaan. Tätä viimeistä lausetta ei voi korostaa liikaa, koska väljehtynyt läheisyys näkyy yleensä väljehtyneenä seksielämänä.

7. Fyysinen kunto vaikuttaa


Hyvä fyysinen kunto voi edistää myös seksuaalista nautintoa. Liikunta vapauttaa endorfiineja ja tekee kehosta energisemmän. Kokeilkaa yhdessä uusia liikuntamuotoja tai vaikkapa lähteä retkelle luontoon. Fyysisen kunnon parantaminen voi tuoda uutta virtaa myös makuuhuoneeseen.

8. Kehonkuvaan liittyvät haasteet


Joskus kehonkuvaan liittyvät epävarmuudet voivat vaikuttaa itsevarmuuteen makuuhuoneessa. Muistakaa, että kumppanisi rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Jos ei rakasta, ehkä ongelma on jossain muualla ja tarvitsee valmentajan tai seksuaaliterapeutin luona käyntiä. Huomioithan, että jos olet ollut aikaisemmin kova liikkumaan, mutta jonkun elämänmuutoksen jälkeen lihonut 20 kiloa, voi kumppanisi olla aidosti huolissaan. Kommunikoi tunteistasi ja anna kumppanisi vakuuttaa sinut omasta ainutlaatuisuudestasi.

9. Arvostuksen puute vaikuttaa haluttomuuteen erityisesti naisilla


Pienet eleet voivat merkitä paljon. Osoita kumppanillesi, kuinka paljon arvostat häntä ja hänen panostaan suhteessa. Kiitä ja kehu toisianne, sillä arvostus luo lämpöä ja lähentää ihmisiä toisiinsa. Tunne arvostuksen puutteesta on todella usein syy haluttomuuden takana.

10. Huonoa huumoria ja hupsuttelua


Seksielämän elvyttäminen voi olla myös hauskaa! Nauru vapauttaa endorfiineja ja luo hyvää tunnelmaa. Kokeilkaa jakaa yhdessä kevyttä huumoria ja hupsuttelua. Sekstailkaa pilke silmäkulmassa ja antakaa naurun raikaa! Elämä, niin kuin ei seksikään, ole niin vakava asia 🙂

Samankaltaiset artikkelit