Perhejuhlat
| |

Miten kohdata entinen kumppani perhejuhlissa

Perhejuhlat voivat olla kuin tulisilla hiilillä kävelemistä, varsinkin kun entinen kumppani vilkkuu siellä täällä. Mutta ei hätää, olemme täällä auttamassa sinua navigoimaan tämän sosiaalisen sukkuloinnin haasteellisilla vesillä! On kuitenkin mahdollista kohdata eksä perhejuhlissa kypsästi ja säilyttää samalla harmonia yhteisissä suhteissa. Kaikista tärkeintä on muistaa juhlan syy.

Tässä artikkelissa jaamme joitakin vinkkejä siitä, miten voit käsitellä tällaisia tilanteita.

Kommunikointi:

Ennen perhejuhlia kannattaa keskustella kumppanisi kanssa ja ilmaista avoimesti tunteesi. Puhukaa siitä, kuinka olette molemmat valmiita kohtaamaan entisen kumppanin ja mikä olisi mukavinta molemmille. Kommunikointi luo luottamusta ja auttaa sinua ymmärtämään kumppanisi tarpeita paremmin.

Valmistautuminen:

Valmistaudu henkisesti tapaamiseen eksän perhejuhlissa. Keskity omiin tunteisiisi ja tunnista, mikä saattaa aiheuttaa sinulle ahdistusta tai epämukavuutta. Kun tiedät, mitä odottaa, voit valmistautua vastaavasti, kehitellä mahdollisen Plan B:n ja pitää mielesi rauhallisena.

Ole kohtelias:

Kun tapaat eksän perheenjäseniä, ole kohtelias ja ystävällinen. Vältä provosoivia tai kiistanalaisia aiheita ja keskity positiiviseen vuorovaikutukseen. Osoita aitoa kiinnostusta heidän elämäänsä ja osoita kunnioitusta heitä kohtaan.

Muista tärkeysjärjestys:

Muistuta itsellesi, miksi olet perhejuhlissa läsnä. Tärkeintä on juhlistaa perheenjäsenten merkittäviä hetkiä ja viettää aikaa oman kumppanisi kanssa. Keskitä huomiosi nykyiseen suhteeseesi ja nauti yhteisestä ajasta. Jos esimerkiksi juhlitaan oman lapsen häitä, niin kunnioitus oman lapsen hääjuhlan onnistumisesta voi auttaa parhaiten puremaan hammasta yhteen, jotta lapsellesi jää hyvä muisto hänelle tärkeästä päivästä.

Kuinka kohdata exä perhejuhlissa

Käsittele tunteita jälkikäteen:

Vaikka olisit valmistautunut tapaamiseen ja pyrkinyt olemaan kohtelias, saattaa silti esiintyä ristiriitaisia tunteita jälkikäteen. On tärkeää käsitellä näitä tunteita avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa. Puhu siitä, mitä koit perhejuhlissa ja miten se vaikutti sinuun. Kommunikointi auttaa vahvistamaan parisuhdetta ja ymmärtämään toistenne tarpeita paremmin. Jos tunnet tarvetta purkaa jännitystä perhejuhlan jälkeen, harkitse puskutraktorin vuokraamista ajatuksissasi ja anna sen jyrätä kuvitteellinen stressi pois tieltäsi.

Aseta terveet rajat:

Jos huomaat, että entisen kumppanin tapaaminen perhejuhlissa aiheuttaa jatkuvaa ahdistusta tai vaikeuttaa parisuhdettasi, on tärkeää asettaa terveitä rajoja. Pohdi yhdessä kumppanisi kanssa, mitkä tilanteet tai tapaamiset ovat sopivia ja mitkä eivät. Tehkää päätös yhdessä, joka kunnioittaa teidän molempien tarpeita.

Hanki tukea tarvittaessa:

Jos tuntuu, että et selviä tapaamisesta eksän perhejuhlissa tai että se vaikuttaa merkittävästi mielialaasi, harkitse ulkopuolisen tuen hakemista. Ammattilainen valmentaja tai parisuhdeneuvonantaja voi auttaa sinua käsittelemään tunteitasi ja löytämään keinoja hallita tilanteita paremmin.

Käsittele huonosti käyttäytyvää eksää:

Älä ota henkilökohtaisesti: Muista, että eksäsi huono käytös ei välttämättä liity sinuun tai nykyiseen suhteeseesi. Saattaa olla, että hänellä on omia tunteitaan ja haasteitaan, jotka vaikuttavat hänen käytökseensä. Yritä pitää etäisyyttä ja älä anna hänen negatiivisuuden viedä sinua mukaansa.

Hyväksyvän ilmapiirin säilyttäminen yhteisten suhteiden keskellä vaatii työtä, mutta se voi myös vahvistaa suhdettanne entisestään. Ja jos kaikki menee päin seiniä, niin muista pitää taskussa hätäpakkaus suklaata. Se on aina varma keino selviytyä juhlista kuin juhlista. Onnea ja iloa kaikkiin tuleviin perhejuhliin – te tulette selvittämään tämän!

Samankaltaiset artikkelit