Sinkkuna koko elämä?

Onko parisuhde mahdollista minulle?

Sanovat viisaammat, että “Kaikki on mahdollista.” Ja se tuntuu sinusta yltiöpositiiviselta hömpältä, koska et tunnu löytävän sitä oikeaa – mutta onko se sitä? Yltiöpositiivisuutta? Hömppää?

Joskus saatat kokea, ettei sinulla ole mahdollisuuksia samoihin asioihin, kuin toisilla. En suosittele vertailemaan itseäsi muihin ihmisisiin, sillä se on ihan takuuvarma ja nopein keino saada kurja fiilis. Jos vertailla pitää, vertaile ennemmin itseäsi siihen ihmiseen, joka olit eilen, viime viikolla, viime kuussa, viime vuonna jne.

Uskon, että voimme oppia ihan mitä vain haluamme, jos vain siis oikeasti haluamme, eli olemme siihen motivoituneita. Ja ennenkaikkea olemme valmiita ottamaan askeleita siihen suuntaan, mikä vie kohti tavoitetta. Koska luet tätä artikkelia, oletan, että sinulla on halu löytää mukava kumppani rinnallesi ja sanoa heipat sinkkuvuosille.

Jos haluat laihtua, mutta huomaat epäonnistuvasi siinä kerta toisensa jälkeen, ei sinulla välttämättä vielä ole riittävää motivaatiota laihtumiseen, vaan joku muu tarve nousee laihtumisen tarpeen ylle. Se voi olla vaikka mukavuudenhalukin, vaikka harva sitä haluaa tunnustaa :). Siinä vaiheessa, kun syvästi tiedostat MIKSI haluat laihtua ja se asia nousee sinulle ns listaykköseksi, silloin sinä laihdut, koska SYY on isompi kuin houkutukset. Näin käy esimerkiksi, jos diabeteksen riski kasvaa ja ihminen ajatus diabeteksesta on pahempi kuin hetken suklaan nauttiminen. Tällöin ihmisellä on motivaatiota liikkua ja syödä kehotyypilleen paremmin.

Epäonnistuminenkin on vain ajatus

Jos olet viettänyt jo pitkään sinkkuelämää etsien “sitä oikeaa” ja joutunut vain pettymään, ei ole ihme, että mielesi alkaa epäröidä elämää ja sinkkunaisen / sinkkumiehen löytymistä, jota kaihoat vierellesi. Haluaisit vain sanoa “soronoo” sinkkuvuosillesi yli kaiken.

Jos koet “taistelevasi” ja epäonnistuvasi jatkuvasti, voi katkeruus hiipiä mieleen. Se hapattaa mielesi nopeammin kuin kissa juoksee lankakerän perään. Jokainen tunne, jonka koet, on suora vastine ajatuksesta, ei ympäröivästä maailmasta. Katkeruus ei vie sinua millään tavalla eteenpäin. Heitäthän siis pois kaikenmaailman katkeruudet! Suosittelen myös lukemaan tämän Iltalehden artikkelin Sinnikäs ihminen selättää vaikeatkin traumat, sillä ei ole kyse siitä, mitä meille on tapahtunut, vaan siitä, miten siihen reagoimme, eikös juu.

Olen huomannut, että ihminen, joka viettää aikaansa masentavissa ajatuksissa, kokien, ettei hänellä onnistu mikään, on yleensä keskittynyt ajatuksissaan enemmän asioihin, joita EI halua, kuin niihin, mitä haluaa. Ja oikeesti, meillä kaikilla on niitä kurjia päiviä. Entä sitten? Ei maailma siihen kaadu. Kannattaa silti olla tietoinen siitä, millaisissa ajatuksissa sinä vietät päiväsi enimmäkseen. Miten voit lisätä ilon määrää jokaiseen päivääsi?

Miten valmistelet itseäsi sen oikean löytymiseen ja sinkkupäiviesi onnelliseen päättymiseen?

Tässä alla on muutamia toteamuksia, joiden avulla alat pikkuhiljaa nähdä vaihtoehtoja. Samalla ymmärrät, ettei maailma ole mustavalkoinen, jossa on vain joko-tai-vaihtoehtoja, vaan lähes aina asiaan kuin asiaan on useita vaihtoehtoja. Heitä siis kaukoputkesi nurkkaan ja laita kädet lanteillesi ja katso laajasti ympärillesi, senkin höpsykkäinen.

Ei näin:
Ei ne sinkkunaiset / sinkkumiehet ole minusta kiinnostuneita.

Vaan näin:
Miten mahdollistan parisuhteen ja sanon heippa sinkkuajoille?

Ei näin:
Jos löydän jonkun, joudun kuitenkin pian jätetyksi ja sinkuksi, kun selviää, miten hankala olen.

Vaan näin:
Miten lisään iloa elämääni?

Ei näin:
Entä jos minua taas satutetaan?

Vaan näin:
Uskallan rakastaa, koska se on paras lahja toiselle ja paras lahja myös itselleni. Vaikka parisuhde päättyisi, tiedän, että uskalsin rakastaa ja se on kova juttu se!

(Tämä artikkeli on luvalla ja hieman muokattuna uudelleenjulkaistu.)

Samankaltaiset artikkelit