etäsuhde

Onnistuuko onnellinen parisuhde etänä?

Etäsuhteiden ylläpitäminen voi olla haastavaa, mutta se voi myös olla erittäin palkitsevaa, varsinkin kun ottaa huomioon, että ”seuraa ei korvaa mikään” – sanotaanhan niin. Monet ihmiset ovat voineet löytää kumppanin toiselta puolelta maailmaa tai ovat joutuneet vaihtamaan paikkakuntaa työn tai opiskelun vuoksi.

Etäsuhde on kuin antennitelevisio – välillä kuva pätkii ja ääni särisee, mutta kun kaikki toimii, se on loistavaa!

Tässä on 9 parasta vinkkiämme toimivaan ja onnelliseen etäsuhteeseen:

 1. Kommunikoi avoimesti
  On tärkeää pitää avointa kommunikaatiota etäsuhteessa. Tämä tarkoittaa, että sinun on ilmaistava tunteesi, ajatuksesi ja huolesi kumppanillesi. Yhteydenpito on avaintekijä onnellisessa etäsuhteessa. Voit käyttää puhelinta, videopuhelua, tekstiviestejä, sähköpostia tai vaikka savumerkkejä – mikä vain toimii sinulle ja kumppanillesi. Muista, että kun ilmaiset itseäsi avoimesti, voit löytää yhteisiä ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin, ja mikä tärkeintä, se auttaa vahvistamaan yhteyttänne.
 2. Suunnittele yhteistä aikaa
  Vaikka ette voi olla fyysisesti yhdessä, voitte silti suunnitella yhteistä aikaa. Voit suunnitella virtuaalipäivämäärän, jossa valmistelette saman aterian yhdessä tai katsotte elokuvaa yhdessä. Voitte myös pelata pelejä, käydä virtuaalisesti museoissa tai tehdä yhteisiä harrastuksia. Tärkeintä on, että teette yhdessä asioita, jotka auttavat teitä tuntemaan olevanne lähellä toisianne.
 3. Tukekaa toistenne unelmia ja tavoitteita
  Vaikka olette erillänne, voitte edelleen tukea toistenne unelmia ja tavoitteita. Voit rohkaista kumppaniasi tavoittelemaan unelmiaan ja auttaa häntä saavuttamaan ne. Voit myös kertoa omista unelmistasi ja pyytää kumppaniasi tukemaan sinua niiden saavuttamisessa. Kun tuette toistenne unelmia, voitte yhdessä luoda tulevaisuutta, joka tuntuu merkitykselliseltä ja tyydyttävältä.
 4. Luokaa yhteisiä muistoja
  Vaikka ette ole fyysisesti yhdessä, voitte silti luoda yhteisiä muistoja. Voitte jakaa valokuvia, videoita ja ääniviestejä, joiden avulla voitte muistella yhdessä tapahtumia. Voitte myös kirjoittaa toisillenne herkullisia rakkauskirjeitä.
 5. Järjestä yhteisiä aktiviteetteja
  Etäsuhteessa oleminen ei tarkoita sitä, että yhteistä aikaa ei voisi viettää tai aktiviteetteja järjestää yhdessä. Monia asioita voi tehdä yhdessä, vaikka olisi kaukana toisistaan. Esimerkiksi elokuvan katsominen yhdessä samanaikaisesti tai virtuaalinen treffi-ilta, jossa molemmat valmistavat saman reseptin ja syövät yhdessä ruoan etänä. Tärkeintä on löytää yhteisiä aktiviteetteja, jotka tuovat teille molemmille iloa ja läheisyyttä.
 6. Luota toiseen
  Etäsuhteessa luottamus on erityisen tärkeää. On tärkeää, että voit luottaa kumppaniisi ja tietää, että hän on sitoutunut teidän suhteeseen. Keskustele avoimesti ja rehellisesti toiveistasi ja peloistasi ja muista, että luottamus on molemminpuolista.
 7. Ole luova kommunikoinnissa
  Kommunikointi on tärkeässä roolissa pitkän matkan suhteessa. Mutta se ei tarkoita pelkästään tekstiviestejä ja puheluja. Ole luova kommunikoinnissa ja keksi uusia tapoja kommunikoida kumppanisi kanssa. Voit esimerkiksi lähettää toisillesi kirjeitä tai paketteja, joissa on yllätyksiä tai pieniä muistoja teidän yhteisistä hetkistä. Voit myös lähettää toisillesi hauskoja GIF-kuvia tai videoita, jotka piristävät päivää.
 8. Pysy positiivisena
  Etäsuhteen ylläpitäminen voi olla haastavaa ja saada sinut tuntemaan itsesi yksinäiseksi tai turhautuneeksi. Muista kuitenkin pysyä positiivisena ja keskittyä siihen, mikä tekee teistä onnellisia. Älä anna etäisyyden tai eron tunteiden hallita suhdettanne. Puhukaa avoimesti ja rehellisesti toisillenne ja etsikää ratkaisuja yhdessä.
 9. Älä välitä läheisten kommenteista
  On tärkeää olla välittämättä läheisten kommenteista. Etäsuhteisiin liittyy paljon uskomuksia. Korostamme niiden olevan uskomuksia. Jokainen meistä kuitenkin määrittää itse sen, mitkä asiat toimivat juuri meidän tilanteessamme ja meidän parisuhteessamme. Sitä ei voi määrittää kukaan muu!

Kun olet sitoutunut kumppaniisi ja teette yhdessä töitä suhteenne eteen, voitte saavuttaa onnellisuuden ja läheisyyden tunteen, vaikka olisittekin erillään toisistanne. Muista siis pitää yhteyttä, olla luova kommunikoinnissa, järjestää yhteisiä aktiviteetteja ja pysyä positiivisena. Näiden vinkkien avulla voitte onnistua etäsuhteessanne ja kokea onnellisen parisuhteen.

Samankaltaiset artikkelit