Sinkkuelämä

Ota nämä 5 asiaa huomioon ennen uutta suhdetta

Yksinäisyys voi tuntua niin pahalta, että osa ihmisistä aloittaa uuden parisuhteen heti välittömästi vanhan kariuduttua. Osa voi hypätä parisuhteeseen jo silloin, kun tietävät nykyisen tulevan päättymään.

Ei siinä mitään, mutta kuka haluaa olla laastari? Niinpä, ei kukaan!

Ja toinen juttu, hyvin usein liian nopeasti uuteen parisuhteeseen hyppääminen voi kostautua, jos et ole hoitanut vanhoja haavoja.

1. Opettele olemaan yksin(kin).

Jos olet hiljattain eronnut, voi yksinolo alkuun ahdistaa, mutta se tunne helpottaa ja pian voit jopa tuntea iloa sinkkuna olemisesta. Jos sinulla ja exälläsi on yhteisiä alaikäisiä lapsia, voi uusi koti tuntua ihan superhiljaiselle silloin, kun lapset ovat exälläsi. Jossain vaiheessa pystyt tuntemaan iloa rauhallisesta kodista ja sen mukana tuomastaan hiljaisuudesta. Olet sen ansainnut. Huomaathan, että kyky olla yksin auttaa sinua olemaan riippumaton myös uudessa parisuhteessa, kun olet siihen valmis.

2. Opi rakastamaan itseäsi.

Erityisesti, jos olet ollut pitkään sinkkuna, voi sinulla olla toisenlaisia haavoja kuin vasta eronneella. Sinun haavasi voivat liittyä itsetuntoon, jos määrittelet itsesi sen kautta, että olet ollut sinkkuna niin ja niin monta vuotta. Jos olet hiljattain eronnut, voit olla tosi haavoilla juuri päättyneestä parisuhteesta ja miettiä jopa, että kelpaatko koskaan kenellekkään. Kyllä kelpaat. Tunne menee ohi.

3. Hoida ensin vanhat haavat.

Jos sinulla on vanhoja auki olevia haavoja aikaisemmista suhteista, on ensiarvoisen tärkeää, että hoidat ne kuntoon. Muuten viet ne uuteen suhteeseen ja tuota pikaa alat huomata “samoja piirteitä” uudessa kumppanissa, kuin mitä oli edellisessäkin. Se on raastavaa molemmille osapuolille. Vaikka uudessa kumppanissa olisi samoja piirteitä, hän ei ole exäsi. Huomaa myös energia, eli jos sinulla on haava sielussa, voit tiedostamattomasti vetää puoleesi vääriä tyyppejä.

4. Tee tilaa uudelle kumppanille.

Kun mietit elämääsi nyt, löytyykö sieltä tilaa uudelle kumppanille? Jos olet täyttänyt kalenterin täyteen aktiviteetteja, ehkä haluat tehdä tilaa uudelle kumppanille. Noin niinkuin energeettisesti. Voit mennä jopa niin pitkälle, että teet vaatekaapissa tilaa hänen vaatteilleen, sekä sängyssäsi nukut, niin kuin kumppanisi nukkuisi vieressäsi. Näin annat alitajunnallesi mahdollisuuden alkaa hahmottamaan uutta todellisuuttasi.

5. Päätä, mitä haluat tulevalta kumppanilta.

Mitkä ovat kolme asiaa, joista et tingi uuden kumppanin suhteen? Voi listasi olla toki pidempikin, mutta rajaa listasi silti kolmeen, mistä et tingi. Kun teet näitä listoja, muistathan sen, miten mieli toimii. Jos laitat esimerkiksi yhdeksi kohdaksi “En halua mitään juoppoa.” kuulee alitajuntasi sen “Haluan juopon.”, koska näin mieli toimii. Kerron esimerkin. Jos pyydän sinua olemaan ajattelematta Eiffelin tornia, pystytkö olemaan ajattelematta sitä? Et! Jos olet laihiksella ja heikkoutesi on suklaa, voi suklaan miettiminen eli kielletyn ajattelu saada sinut lipsumaan laihiksesta. Koska se, mihin keskityt, sinne energia virtaa. Täytä listasi siis aina positiivisessa muodossa, kuten “Haluan raittiin puolison.”

No niin, mikä on seuraava askeleesi?

Samankaltaiset artikkelit