Rakkauden kieli - onnellinen parisuhde

Rakkauden kieli – miten kommunikoida kumppanin kanssa onnellisessa parisuhteessa

Voisiko sanoa, että rakkaus on elämän suurin voima. Se tuo iloa, onnea ja merkityksellisyyttä elämään, kun ihminen katsoo maailmaa rakkauden kautta. On hyvin yleistä kuitenkin katsoa elämää jostain muualta kuin rakkauden kautta, jolloin se tuo mukanaan haasteita ja konflikteja, jos sitä ei osata kommunikoida oikein. Tässä artikkelissa käsitellään rakkauden kielen käsitettä ja annetaan vinkkejä siitä, miten voi kommunikoida kumppaninsa kanssa paremmin.

Rakkauden kieli on käsite, joka tulee amerikkalaisen psykologin Gary Chapmanin samannimisestä kirjasta. Chapmanin mukaan ihmisillä on erilaisia tapoja ilmaista rakkauttaan, ja nämä tavat voidaan jakaa viiteen eri kieleen:

  1. sanojen
  2. kosketuksen
  3. palveluksen
  4. lahjojen ja
  5. yhdessäolon kieliin.

Jokaisella ihmisellä on yksi tai kaksi tärkeintä rakkautensa kieltä, jonka avulla he ilmaisevat ja vastaanottavat rakkautta.

Jos kumppanien rakkauden kielet eivät kohtaa, voi syntyä kommunikointiongelmia. Esimerkiksi, jos toisen kieli on kosketus ja toisen lahjat, lahjaksi ostetut kukat eivät välttämättä tunnu kovin merkitykselliseltä ilmaisulta rakkaudesta. Sen sijaan, jos toinen kumppaneista kaipaa fyysistä kosketusta ja toinen antaa rakkauttaan palveluksilla, voi syntyä väärinymmärryksiä.

Jos kumppanisi ”rakkauden kieli” on fyysinen kosketus, voit osoittaa rakkauttasi hänelle tekemällä asioita, jotka tuovat hänelle fyysistä läheisyyttä ja kosketusta. Esimerkiksi voit halata häntä useammin, pitää hänen kättään kävellessä tai hieroa hänen niskaansa tai hartioitaan. Nämä pienet eleet voivat olla merkityksellisiä kumppanillesi ja auttavat häntä tuntemaan olonsa rakastetuksi ja arvostetuksi.

Rakkauden kielen tunteminen on tärkeää myös siksi, että se auttaa tunnistamaan kumppanin tarpeita ja tunteita. Jos tiedät, että kumppanisi arvostaa erityisesti sanoja, voit ilmaista rakkauttasi häntä kohtaan sanomalla hänelle usein, miten paljon hän sinulle merkitsee. Jos kumppanisi kaipaa enemmän fyysistä kosketusta, voit osoittaa rakkauttasi pitämällä kädestä tai halauksella.

Miten käy rakkauden kielelle pitkässä parisuhteessa?

On tärkeää muistaa, että rakkauden kieli voi muuttua ajan myötä. Se, mikä oli ennen tärkeää, ei välttämättä ole sitä enää. Siksi on tärkeää pitää kommunikointikanavat auki ja keskustella kumppanin kanssa siitä, mikä hänelle on tärkeää juuri nyt.

Toinen tärkeä osa rakkauden kieltä on kuuntelu. Joskus voi olla vaikeaa tunnistaa kumppanin tarpeita, vaikka tunnetkin hänen rakkauden kielensä. Siksi on tärkeää kuunnella kumppania ja yrittää ymmärtää hänen tunteitaan ja tarpeitaan.

Byron Katien mukaan rakkaus on luonteeltaan antavaa ja että itsekkyyden ja pelon takia ihmiset usein estävät itseltään rakkauden kokemisen. Hän korostaa, että rakkaus ei ole vainsanoja, vaan se on tekoja ja käyttäytymistä, joka tukee kumppania.

Rakkauden kieli - onnellinen parisuhde


Meidän tulee olla läsnä hetkessä, koska se on myös tärkeä osa rakkauden kieltä. Kun olemme läsnä kumppanin kanssa, voimme aidosti kuunnella häntä ja olla läsnä hänen tunteilleen. Tämä voi auttaa parantamaan kommunikointia ja ymmärtämään paremmin toisen tarpeita ja tunteita. Läsnäoleva seksi maistuu ihan eriltä, kuin sellainen, jossa mieli vaeltaa jossainmuualla…


Rakkauden kommunikointi ei ole aina helppoa. Konfliktit ja erimielisyydet voivat tulla osaksi suhdetta, mutta kun olet tietoinen kumppanisi rakkauden kielestä ja olet valmis kuuntelemaan hänen tarpeitaan, voit oppia kommunikoimaan paremmin ja saavuttamaan syvemmänyhteyden kumppanisi kanssa.


Kun ymmärrät kumppanisi rakkauden kielen ja olet läsnä hänen tarpeilleen, voit aloittaa keskustelun siitä, miten voit paremmin ilmaista rakkauttasi. Keskustele avoimesti siitä, miten voitte tukea toisianne ja miten voitte ilmaista rakkautenne kumppanin rakkauden kielen mukaisesti.

Rakkaus on kuin vastapaistettu suklaakeksi – lohdullinen, tyydyttävä ja saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi riippumatta siitä, millainen päivä sinulla on.

Samankaltaiset artikkelit