Seksitoiveet onnellisessa parisuhteessa
|

Seksiä ja keskustelua: Lempeitä vinkkejä kumppanin kanssa puhumiseen seksitoiveista

Tällä kertaa otamme puheeksi aiheen, joka voi saada jopa rohkeimmankin kumppanin punastumaan – seksielämän toiveiden kommunikoinnin. Olemme laatineet muutamia lempeitä vinkkejä auttaaksemme sinua ja kumppaniasi keskustelemaan tästä herkästä aiheesta siten, että kenenkään tunteita ei loukata.

Valitse oikea hetki ja paikka puhua seksitoiveista

Keskustelunaiheen herkkyydestä johtuen on tärkeää valita sopiva aika ja paikka keskustelulle. Vältä keskustelua kiireisessä arjen pyörityksessä tai tilanteissa, joissa olette muutenkin stressaantuneita. Etsi rauhallinen hetki, jolloin molemmilla on aikaa keskittyä toisiinsa ja antaa asian tulla puheeksi luonnollisella tavalla.

Korosta yhteistä intressiä:

Muista, että keskustelu seksielämän toiveista on tarkoitettu parantamaan kokemusta molemmille osapuolille. Pidä mielessä, että kumppanisi ei ole vihollinen, vaan yhteistyökumppani. Korosta yhteistä intressiä siinä, että haluatte löytää ratkaisun, joka tuo molemmille iloa ja tyydytystä. Näin te molemmat voitte tuntea olevanne samalla puolella, eikä kyse ole toisen syyttelystä tai moittimisesta.

Käytä ”minä-viestejä”:

Kun tuot esille omia toiveitasi, pyri käyttämään ”minä-viestejä”. Tämä tarkoittaa sitä, että keskityt omiin tunteisiisi ja tarpeisiisi sen sijaan, että syyttelet tai arvostelet kumppaniasi. Esimerkiksi sanominen ”Minusta olisi mahtavaa, jos voisimme kokeilla uusia asioita yhdessä” on parempi lähestymistapa kuin ”Et tee koskaan mitään seksielämämme eteen!”

Kuuntele aidosti kumppanisi seksitoiveita:

Kun kumppanisi kertoo omista seksitoiveistaan, ole valmis kuuntelemaan aidosti ja avoimesti. Vältä keskeyttämistä tai arvostelemista hänen kertoessaan. Osoita kiinnostusta ja ymmärrystä hänen näkökulmalleen. Näin hän tuntee olonsa arvostetuksi ja kuulluksi.

Seksitoiveiden ilmaisu voi piristää parisuhdetta

Luota hyvään huumoriin

Seksielämän toiveista puhuminen voi tuntua vakavalta asialta, mutta ota huomioon, että huumori voi auttaa keventämään tunnelmaa. Voit aloittaa keskustelun pienellä vitsillä tai hymyillä, jotta kumppanisi tuntee olonsa rennoksi ja avoimeksi. Muista kuitenkin pitää huumori kunnioittavana ja herättämättä epävarmuutta tai loukkaantumista.

”Tiedätkö, rakas, haluan käydä läpi joitakin seksielämämme toiveita. Mutta ensin, eikö olisi mahtavaa, jos voisimme muuttaa makuuhuoneen nimen ’Makuuhuoneeksi 2.0’? Kuvittele, tulevaisuuden teknologiaa, älyvalot ja tunnelman säätelyä!”

Mutta tosissaan, haluan, että tiedät, että minulle on tärkeää kuunnella ja ymmärtää sinun toiveitasi niin makuuhuoneessa kuin myös makuuhuoneen ulkopuolella.”

Ole avoin ja rehellinen, vaikka pelottaa:

Seksuaalisuus on luonnollinen osa parisuhdetta, ja sen kehittämiseen vaaditaan molempien panosta. Kannusta kumppaniasi olemaan avoin ja rehellinen omista seksitoiveistaan. Luo turvallinen ympäristö, jossa hän voi tuntea olonsa hyväksytyksi ja jossa hän uskaltaa puhua asioista, jotka saattavat olla hänelle herkkiä tai vaikeita. Voit yllättyä!

Ole kärsivällinen:

Keskustelu seksistä voi herättää monenlaisia tunteita. Ole kärsivällinen ja ymmärtäväinen, jos kumppanisi tarvitsee aikaa prosessoida kuulemaansa. Älä pakota asioita etenemään liian nopeasti, vaan antakaa keskustelulle ja mahdollisille muutoksille aikaa kehittyä luonnollisesti.

Aikuisten lelut:

Joskus seksielämä kaipaa vain hieman piristystä ja uusia kokemuksia. Yksi tapa tutustua toistenne toiveisiin ja lisätä kipinää makuuhuoneeseen on kokeilla aikuisten leluja. Tässä muutamia mielenkiintoisia vinkkejä, jotka bloggaajatiimimme kokosi:

  • Värisevät vibraattorit: Vibraattorit ovat suosittuja leluja, jotka voivat tarjota nautintoa molemmille osapuolille. Niitä löytyy eri muodoissa ja kokoisina, joten voitte valita juuri teille sopivan vaihtoehdon. Muistakaa kuitenkin, että kommunikaatio on avainasemassa tässäkin asiassa – jaa toiveenne ja keskustelkaa siitä, millainen vibraattori voisi olla mieluisin kumppanillenne.
  • Sido ja koe: Sitomisleikit voivat tuoda uutta jännitystä ja luottamusta makuuhuoneeseen. Käsiraudat, silmälaput ja muut sidontavälineet voivat avata oven uudenlaiseen intiimiyteen. Muista kuitenkin tehdä sitomisleikeistä turvallisia ja sopivia teidän molempien rajojen ja toiveiden mukaisesti. Luottamus on tässäkin avainsana.
  • Kiihottavat pelit: Seksipelit voivat olla hauska tapa tutustua toistenne fantasioihin ja toiveisiin. Kokeilkaa esimerkiksi eroottisia korttipelejä tai seksuaalisuuteen keskittyviä lautapelejä. Nämä voivat luoda rentoa ja humoristista ilmapiiriä, samalla kun opitte tuntemaan toisianne entistä paremmin.

Aikuisten lelut eivät ole välttämättömiä onnellisessa seksielämässä, mutta ne voivat tarjota lisämaustetta ja uusia kokemuksia. Aina tärkeintä on avoin keskustelu ja molemminpuolinen suostumus. Kunnioittakaa toistenne rajoja ja olkaa rohkeita kokeilemaan uutta, jos siltä tuntuu.

Käytä näitä lempeitä vinkkejä apuna ja uskalla astua mukavuusalueesi ulkopuolelle. Toivotamme sinulle ja kumppanillesi antoisia keskusteluhetkiä, mutta ennenkaikkea uutta intoa ja säpinää lakanoiden väliin!

Lue myös artikkeli: 10 parasta vinkkiä lisätä halua ja intohimoa pitkässä parisuhteessa

Samankaltaiset artikkelit