Tee se itse -jouluvinkit perheelle

Joulun taika ei ole kiinni siitä, kuinka paljon lahjoja on kuusen alla, vaan siitä, kuinka paljon rakkautta on läsnä. Jos budjetti on tiukka, se ei tarkoita, että joulun pitäisi olla yhtään vähemmän erityinen. Tässä artikkelissa jaamme helppoja ja edullisia tapoja tehdä joulusta ikimuistoinen.

Voit luoda unohtumattomia joulumuistoja myös pienellä rahalla. Itsetehdyt lahjat ja koristeet ovat edullisia ja kertovat lahjan saajalle, että olet nähnyt vaivaa ja ajatellut häntä. Tässä osiossa jaamme parhaat vinkit itsetehtyihin joululahjoihin ja -koristeisiin. Olipa kyseessä sitten kotitekoinen joulukalenteri, omatekoinen kynttilä tai itse leivottu piparkakkutalo, nämä lahjat tuovat varmasti hymyn jokaisen huulille.

Nyt tätä kirjoittaessamme tiimimme mietti sitä, että vielä ehtii käydä keräämässä aineksia näihin diy-koristeisiin. Keräsimme tähän parhaat ideat ja googletimme puolestasi, ole hyvä 🙂

Itsetehdyt joulukoristeet

🌟 Paperitähdet: Ei ole mitään niin kaunista kuin itsetehty paperitähti ikkunassa. Tarvitset vain vanhoja lehtiä, sakset ja liimaa. Katso lisää ideoita paperikoristeisiin.

🌟 Käpykoristeet: Kävely metsässä voi olla terapeuttista, ja samalla voit kerätä käpyjä. Maalaa ne valkoisiksi tai kultaisiksi ja ripusta joulukuuseen. Katso muitakin ohjeita käpykoristeisiin.

🌟 DIY-joulukranssi: Oksia, havuja ja muutama koriste – siinä kaikki mitä tarvitset. Kranssi toivottaa vieraat tervetulleiksi ja luo joulutunnelmaa. Täältä löydät inspiraatiota joulukransseihin.

Itsetehdyt joululahjat

🌟 Keksiainekset lasipurkissa: Kerrosta ainekset kauniisti lasipurkkiin ja kirjoita ohjeet etikettiin. Yksinkertaista, mutta ajatuksella tehty. Katso ohje täältä.

🌟 Itsetehty kynttilä: Kynttilöitä ei ole koskaan liikaa. Valitse suosikkivärisi ja -tuoksusi, ja luo kynttilä, joka valaisee pimeitä iltoja. Katso, miten teet suloiset kuplakynttilät.

🌟 Käsintehty saippua: Saippuan tekeminen on yllättävän helppoa ja lopputulos on ihana. Voit lisätä saippuaan esimerkiksi laventelia tai kookosta. Katso täältä ohjeet kohta kohdalta.

Itsetehdyt joulukalenterit

🌟 Aarteenetsintäkalenteri: Joka päivä lapsi (tai miksei aikuinenkin) saa vihjeen, joka johdattaa pienen lahjan tai herkun luo.

🌟 Toivekalenteri: Jokaisessa luukussa on lappu, jossa on yhteinen tekeminen, kuten ”tänään leivotaan yhdessä” tai ”katsotaan yhdessä elokuva”.

🌟 Herkkukalenteri: Pieniä itsetehtyjä makeisia tai suolaisia, kuten fudgea tai pähkinöitä. Katso täältä lisää ideoita DIY-joulukalenterihin.

Itsetehdyt joulukortit

🌟 Käytä kierrätysmateriaaleja: Vanhat lehdet, napit ja kangaspalat voivat saada uuden elämän joulukortissa. Täältä löydät 22 eri vinkkiä itse tehtyihin DIY joulukortteihin.

🌟 Luo digitaaliset joulukortit: Jos olet taitava tietokoneella, digitaalinen joulukortti voi olla sekä ekologinen että henkilökohtainen.

Itsetehdyt jouluherkut

🌟 Piparkakkutalo: Se voi olla yksinkertainen mökki tai kokonainen linna. Tärkeintä on, että se on tehty yhdessä ja sydämellä. Katso täältä mini-piparkakkutalon ohjeet. Tämäkin on oiva lahja-idea!

🌟 Joulutortut: Perinteiset tai uudella twistillä, kuten suklaa-taatelitäytteellä. Täältä löydät 10 ideaa joulutorttujen täytteiksi.

🌟 Glögi: Tee itse glögiä ja pullota se kauniisiin lasipulloihin. Täydellinen lahja tai nautinto kylminä iltoina. Täältä löydät ideoita erilaisiin glögeihin.

Samankaltaiset artikkelit