Vinkit onnistuneeseen lomaan by Onnellinen parisuhde

Kesä on täällä, ja niin ovat myös odotetut lomat. Jokainen meistä odottaa innolla, mitä kaikki tämä vapaa-aika tuo tullessaan. Mutta joskus, niin ihana kuin loma onkin, se voi olla myös hetki, jolloin jännitteet ja riidat kärjistyvät. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siihen, miten välttää riitoja ja luoda harmonista sekä rentouttavaa lomaa.

Kuvittele alkajaisiksi kaikki ihanat asiat, jotka odottavat sinua loman aikana. Mitä olet suunnitellut tehdä? Mikä tuo hymyn kasvoillesi? Kuinka voit luoda lomamuistoja, jotka piristävät sinua vielä ensi vuonnakin?

Olitpa sitten perheellinen, tai ilman lapsia, seuraavat vinkit ovat suunniteltu auttamaan sinua nauttimaan lomastasi kumppanisi kanssa entistä enemmän.

Lomalla rakkaan kanssa
 1. Hylkää oletukset: Vaikka läheisemme tuntevat meidät hyvin, he eivät välttämättä osaa lukea ajatuksiamme. Avoin keskustelu lomasuunnitelmistasi ja toiveistasi on tärkeää. Jos asetamme odotuksia muille, pettymys on väistämätön, jos asiat eivät mene suunnitellusti. Ja kuten tiedämme, pettymys voi johtaa riitoihin.
 2. Luo varasuunnitelma: Jos sää tai sairastunut lapsi muuttaa lomasuunnitelmiasi, on hyvä olla suunnitellut ”Plan B”. Pettymys on luonnollinen tunne, mutta jos jäämme siihen kiinni, se voi aiheuttaa ahdistusta tai kiukkua. Sen sijaan, jos hyväksymme asiat sellaisina kuin ne ovat, voimme löytää uusia mahdollisuuksia ja ilonaiheita.
 3. Ennakoi ”sudenkuopat”: Jos tiedät, että lomallasi on yleensä jotakin tiettyä, mikä aiheuttaa harmia, suunnittele miten voit välttää tai käsitellä näitä tilanteita. Ajatuksillamme on suuri vaikutus hyvinvointiimme. Myönteisten ajatusten fokusointi ja ongelmien ratkaisemiseen suuntautuminen voivat auttaa luomaan onnellisemman loman.
 4. Nauti, nauti ja vielä kerran nauti!: Joskus saattaa unohtua, että monet harmia aiheuttavat asiat ovat loppujen lopuksi merkityksettömiä. Kysy itseltäsi joka aamu: ”Mitä ihanaa haluan tehdä tänään?” Mieti, miten voit ilahduttaa rakkaitasi tai auttaa jotakuta täysin tuntematonta. Rentoudu, hengitä syvään ja anna hymyn levitä kasvoillesi. Muista nauttia jokaisesta lomahetkestä!
 5. Tunnista stressin merkit: Me kaikki koemme stressiä eri tavalla. Jotkut meistä saattavat tulla ärtyisiksi, kun taas toiset vetäytyvät. Tunnista omat stressimerkkisi ja suunnittele tapoja, joilla voit käsitellä stressiä lomallasi. Tämä voi olla meditaatiota, päivittäistä liikuntaa tai vaikka hiljaista aikaa lukemiseen.
 6. Harjoita itsemyötätuntoa: Kaikilla meillä on huonoja päiviä, ja se on täysin normaalia. Muista olla itsellesi armollinen, jos asiat eivät mene suunnitellusti. Muistuta itseäsi siitä, että olet ansainnut tämän loman ja että sinulla on oikeus nauttia siitä.
 7. Rakenna yhteistyötä: Kun lomailen kumppanisi (ja perheesi) kanssa, muista, että olette tiimi. Kun jokainen ottaa vastuun osasta lomajärjestelyjä, se voi vähentää stressiä ja parantaa yhteishenkeä.
 8. Aseta rajat: On tärkeää tietää, milloin tarvitset aikaa itsellesi. Älä pelkää asettaa rajoja ja ottaa aikaa omalle rauhallisuudellesi ja rentoutumisellesi.
 9. Opi sanomaan ’ei’: Joskus meillä on taipumus ottaa liian monta asiaa hoidettavaksemme loman aikana. On tärkeää muistaa, että on täysin ok sanoa ’ei’ ja keskittyä myös itsellesi tärkeisiin asioihin.
 10. Hyväksy erilaisuudet: Kun olet lomalla muiden kanssa, muista, että jokainen ihminen on yksilöllinen ja meillä kaikilla on omat tavat nauttia lomasta. On tärkeää kunnioittaa toisten mieltymyksiä ja olla avoin uusille kokemuksille.
 11. Arvosta pieniä asioita: Suurimman osan ajasta onnellisuus löytyy pienistä asioista. Kukkien tuoksu, auringonlasku rannalla, herkullinen ateria – kaikki nämä voivat tuoda paljon iloa ja onnellisuutta, jos vain pysähtyy hetkeksi nauttimaan niistä.

Joten, kun pakkaat laukkusi ja suuntaat kohti uusia seikkailuja, pidä nämä neuvot mielessäsi. Toivomme sinulle riemukasta, rentouttavaa ja ennen kaikkea onnellista lomaa!

Ps. Käy kurkkaamassa myös Näin vältät riidat kesälomalla lasten kanssa

Samankaltaiset artikkelit